Egy laktató, sűrű leves tökéletes ebéd vagy vacsora, ráadásul gyorsan el is készül, ha csak zöldségekkel készítjük. Ez a szuper tejmentes és vegán leves kiadós, egyszerű, mégis tartalmas.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Allergének
Elkészítés
1.Felmelegítjük a kókuszolajat, hozzáadunk 1 ek kókuszmargarint, amelyen megdinszteljük az újhagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel, sózzuk és összeforraljuk.
2.Közben a felkockázott sárgarépát 1 ek kókuszmargarinon lepirítjuk, római köménnyel ízesítjük, majd a 2/3 részét hozzáadjuk a leveshez a kókusztejszínnel és a kókusztejjel. Néhány perc alatt összeforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
3.Pirított sárgarépával, újhagyma zöldjével és friss chilivel tálaljuk, ízlés szerint citrommal ízesítjük.