Recept megosztása

Vegán csicseriborsó leves sült répával

Egy laktató, sűrű leves tökéletes ebéd vagy vacsora, ráadásul gyorsan el is készül, ha csak zöldségekkel készítjük. Ez a szuper tejmentes és vegán leves kiadós, egyszerű, mégis tartalmas.

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE

  • 30 dkg konzerv csicseriborsó
  • 2 ek Koko Tejmentes kókuszmargarin
  • 2 dl Koko Tejmentes kókusztej ital
  • 1 dl kókusztejszín
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 ek TrendaVit kókuszolaj
  • 2 tk TrendaVit himalája kristálysó
  • 1 db újhagyma
  • 1 tk római kömény
  • 1 kk chili
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • citromlé
  • 7 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

Felmelegítjük a kókuszolajat, hozzáadunk 1 ek kókuszmargarint, amelyen megdinszteljük az újhagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel, sózzuk és összeforraljuk.

Közben a felkockázott sárgarépát 1 ek kókuszmargarinon lepirítjuk, római köménnyel ízesítjük, majd a 2/3 részét hozzáadjuk a leveshez a kókusztejszínnel és a kókusztejjel. Néhány perc alatt összeforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Pirított sárgarépával, újhagyma zöldjével és friss chilivel tálaljuk, ízlés szerint citrommal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Allergének

  • 1.