Egy laktató, sűrű leves tökéletes ebéd vagy vacsora, ráadásul gyorsan el is készül, ha csak zöldségekkel készítjük. Ez a szuper tejmentes és vegán leves kiadós, egyszerű, mégis tartalmas.
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE
30 dkg konzerv csicseriborsó
2 ek Koko Tejmentes kókuszmargarin
2 dl Koko Tejmentes kókusztej ital
1 dl kókusztejszín
30 dkg sárgarépa
1 ek TrendaVit kókuszolaj
2 tk TrendaVit himalája kristálysó
1 db újhagyma
1 tk római kömény
1 kk chili
1 tk reszelt gyömbér
2 gerezd reszelt fokhagyma
citromlé
7 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
Felmelegítjük a kókuszolajat, hozzáadunk 1 ek kókuszmargarint, amelyen megdinszteljük az újhagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel, sózzuk és összeforraljuk.
Közben a felkockázott sárgarépát 1 ek kókuszmargarinon lepirítjuk, római köménnyel ízesítjük, majd a 2/3 részét hozzáadjuk a leveshez a kókusztejszínnel és a kókusztejjel. Néhány perc alatt összeforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Pirított sárgarépával, újhagyma zöldjével és friss chilivel tálaljuk, ízlés szerint citrommal ízesítjük.