Recept megosztása

Tápióka puding gyümölcsökkel

A tápiókát a maniókagyökérből készítik. Tápiókagyöngyből érdemes kisebb szeműt vásárolni, gyorsabban megfő, és biztosan nem lesznek benne kemény darabok. Mivel az íze szinte teljesen semleges, ezért nagyon jól illik hozzá sokféle gyümölcs, így szezontól függetlenül lehet készíteni.

Elkészítés

  • 1.A tápiókagyöngyöt beáztatjuk egy edénybe 30 percre
  • 2.Ezután hozzáadjuk a KOKO kókusztej italt, eritritet, citromlevet és egy kis fahéjat
  • 3.Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg puding állagúvá válik, majd az elkészült masszát poharakba adagoljuk
  • 4.Végül szezonális gyümölcsökkel díszítjük

Összetevők

  • 80 g tápiókagyöngy
  • 10 g TrendaVit eritrit
  • 5 dl KOKO Natúr Kókusztej Ital
  • 3 dl víz
  • 1 kk citromlé
  • fahéj
  • szezonális gyümölcsök