Elkészítés
-
1.A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd szeletekre vágjuk
-
2.Ezután 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük
-
3.A hagymát kókuszzsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, a lime levet és fűszereket
-
4.Ehhez hozzáöntünk 1 dl alaplevet és összeturmixoljuk
-
5.Ezután a maradék alaplével és a kókusztejszínnel addig főzzük a pépet, amíg lágy, krémes állagú nem lesz
-
6.Tálaláskor kevés tökmagolajjal meglocsoljuk, és a tetejére pirított tökmagot szórunk
Összetevők
-
500 g nyers sütőtök
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
TrendaVit kókuszzsír
-
1/2 lime kifacsart leve
-
5 dl leves alaplé
-
2-3 dl KOKO cukormentes kókusztej ital
-
friss gyömbér
-
őrölt szerecsendió
-
kurkuma
-
só
-
tökmagolaj
-
pirított tökmag