Recept megosztása

Panna cotta könnyedebben, görög kókuszghurttal

Hozzávalók:

400 g KOKO Görög kókuszghurt

4 dl KOKO natúr kókusztej ital

7 g TrendaVit Étkezési zselatin

5-6 ek. TrendaVit Stevia

1 tk. vanília-kivonat

kókuszreszelék, TrendaVit Chia mag és bogyós gyümölcsök kerültek köretnek

 

Elkészítés: 

A zselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, ami ellepi, majd megkeverjük. Hagyjuk megduzzadni, amíg a vizet felszívja, és homogén egységgé áll össze. Közben a kókusztejet felforrósítjuk, amikor épp felforrna, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és kézi habverővel addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Hozzákeverjük a steviát és a vaníliát, majd végül a görög kókuszghurtot is hozzáadjuk, és simára keverjük.

A selymes krémet vízzel kiöblített vagy olajjal kikent formákba öntjük, és a hűtőbe tesszük, a formák méretétől függően 4-6 órát dermesztjük, ha tapintásra feszes a felületük, akkor már jó.

Tálalás előtt tányérra borítjuk, és ízlés szerint kókuszreszelékkel, chia maggal és bogyópürével tálaljuk.

 

 

 

 

Allergének

  • 1.