Elkészítés:
1. Hámozzuk meg és vágjuk össze a hagymát, fokhagymát és az édesburgonyát
2. Ezt vágjuk nagyobb kockákra, majd reszeljük le a gyömbért
3. Egy nagy edényben forrósítsuk fel a kókuszolajat, és rövid ideig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért
4. Adjuk hozzá az édesburgonyát, és közepes lángon kevergetve pirítsuk 2 percig
5. Ezután öntsük fel KOKO Kókusztej Itallal és a vízzel, majd főzzük tovább kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul
6. Ha megfőtt a leves, adjuk hozzá a citromlevet és botmixerrel pürésítsük krémesre
7. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot
8. Tálaláskor díszíthetjük kókuszchipssel és goji bogyóval
Összetevők
700 g édesburgonya
400 ml KOKO natúr kókusztej ital
400 ml víz
2 evőkanál TrendaVit kókuszolaj
1 evőkanál TrendaVit goji bogyó
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss gyömbér
1 evőkanál kókuszchips
2 evőkanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt fekete bors
só