Recept megosztása

Kókusztejes édesburgonya leves

Hűvös időben az egyik legjobb dolog egy fűszeres, forró krémleves ebédre vagy vacsorára, mint amilyen ez az édesburgonya krémleves is. Kiváló recept, próbáld ki te is!

Elkészítés:

  • 1.Hámozzuk meg és vágjuk össze a hagymát, fokhagymát és az édesburgonyát
  • 2.Ezt vágjuk nagyobb kockákra, majd reszeljük le a gyömbért
  • 3.Egy nagy edényben forrósítsuk fel a kókuszolajat, és rövid ideig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért
  • 4.Adjuk hozzá az édesburgonyát, és közepes lángon kevergetve pirítsuk 2 percig
  • 5.Ezután öntsük fel KOKO Kókusztej Itallal és a vízzel, majd főzzük tovább kb. 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul
  • 6.Ha megfőtt a leves, adjuk hozzá a citromlevet és botmixerrel pürésítsük krémesre
  • 7.Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és frissen őrölt fekete borsot
  • 8.Tálaláskor díszíthetjük kókuszchipssel és goji bogyóval

Összetevők

  • 700 g édesburgonya
  • 400 ml KOKO natúr kókusztej ital
  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál TrendaVit kókuszolaj
  • 1 evőkanál TrendaVit goji bogyó
  • 1 közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 1 evőkanál kókuszchips
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt fekete bors