Recept megosztása

Csirke curry kókusztejjel – Tánczos Lilla receptje

Nullam luctus mi eget erat lobortis, quis interdum sem pellentesque. Aliquam erat volutpat. Mauris vulputate id felis ac interdum. In tincidunt gravida nibh sed cursus. Vivamus porta nisi malesuada, eleifend arcu non, efficitur tellus. Mauris laoreet tortor metus, ac hendrerit mi eleifend ut. Phasellus laoreet quam quam, quis eleifend nisl condimentum id. Suspendisse ut libero metus. Phasellus et nunc nec orci consequat posuere sed at sem.

Phasellus facilisis turpis dictum tellus tincidunt elementum. Nullam maximus facilisis accumsan. Praesent bibendum quis ipsum sit amet hendrerit.

Allergének

Elkészítés

  • 1.A csirkemellet apró kockára vágjuk, kicsit lemossuk, majd félretesszük
  • 2.Felforrósítunk bő 4-5 evőkanál kókuszzsírt a wokban vagy a serpenyőben, ha már elég forró, beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért
  • 3.Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, végig gyorsan, sűrűn kell kevergetni, dobálni. 1-2 perc pirítás után beletesszük az egész fahéjat, és a curryt
  • 4.Kicsit ezekkel is átforgatjuk, szintén 2-3 percig, amíg megérezzük a curry erőteljes illatát
  • 5.Ha nagyon besűrítenék az olajat a fűszerek, akkor locsoljuk meg minimális vízzel
  • 6.Mikor egy kissé megpirult a curry (itt is nagyon ügyesen dolgozzunk, mert a megégett curry borzasztó keserű lesz), hozzáadjuk a csirkemellet, és együtt gyorsan forgatva, erős lángon kb 7-9 percig pirítjuk
  • 7.Akkor jön hozzá a szójaszósz, mikor a csirke kifehéredik, tehát 2 -3 perc után
  • 8.Ezután hozzáöntjük a KOKO Super kókusztej italt és az eritritet, visszavesszük a lángot annyira, hogy épp csak gyöngyözzön. Kb. 20-30 perc alatt besűrűsödik a szósz, ilyenkor lehet hozzáadni a sót, borsot ízlés szerint. 1 percig még pirítsuk
  • 9.Pergős natúr jázminrizst ajánlok hozzá köretnek, de sült rizstésztával, vagy karfiolrizzsel is kitűnő

Összetevők

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 5 dl KOKO Super kókusztej ital
  • kókuszzsír
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • vöröshagyma
  • 2-3 cm-es gyömbér
  • 2-3 evőkanál curry
  • őrölt vagy egész fahéj
  • 1 eritrit